Alle problemen met Storm, Lukebakio en Kawaya hadden vermeden kunnen worden: "Maar makkelijker met buitenlandse clubs"

Redactie
| 10 reacties
Alle problemen met Storm, Lukebakio en Kawaya hadden vermeden kunnen worden: "Maar makkelijker met buitenlandse clubs"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicolas Storm, Dodi Lukebakio en Andy Kawaya zitten in het sukkelstraatje. Geen van de drie talenten komt - om verschillende redenen - aan spelen toe. Nochtans was er een oplossing deze zomer waardoor ze alledrie nu al minuten hadden kunnen maken.

Eersteklasser STVV had interesse in het drietal, maar Club Brugge en Anderlecht deden moeilijk. "Sint-Truiden is vragende partij om spelers te huren van de Belgische topclubs. We hebben geïnformeerd naar Dodi Lukebakio, Andy Kawaya en Nicolas Storm, maar ze mochten niet komen. Dan ben je snel uitgepraat."

Lukebakio zijn papieren zijn niet in orde in Frankrijk, Kawaya blesseerde zich in een oefenpot aan het einde van de transferperiode en Storm komt niet in de plannen van Club voor. "Ergens valt het te begrijpen: Anderlecht vond het niet leuk om Michaël Heylen tegen hen te zien scoren", zegt manager Philippe Bormans in Sport/Voetbalmagazine.

Waarom zouden wij ons blauw betalen aan een Belgische speler? Wij moeten er enkel voor zorgen dat we elke match genoeg Belgen op het scheidsrechtersblad inschrijven

"Wij gaan dus op zoek naar alternatieven en huren nu spelers van Saint-Etienne, Chelsea en Charlton. Je kan dat een kwalijke evolutie noemen, maar voor ons is het makkelijker zaken doen met buitenlandse clubs. Waarom zouden wij ons blauw betalen aan een Belgische speler? Wij moeten er enkel voor zorgen dat we elke match genoeg Belgen op het scheidsrechtersblad inschrijven.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties