Statistieken bewijzen het: Club Brugge meest benadeeld door scheidsrechters

Maxim Cleemput
| 76 reacties
Statistieken bewijzen het: Club Brugge meest benadeeld door scheidsrechters
Foto: © photonews

Volgens een studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit Gent, zou Standard het meeste profiteren van arbitraire fouten.

Er wordt vaak gezegd dat fouten van scheidsrechters zich op het einde van het seizoen uitbalanceren. Blijkbaar is dit niet het geval. Twee onderzoekers van de Universiteit Gent analyseerden 1477 wedstrijden die gespeeld werden tussen 2010 en 2015. Daaruit blijkt dat Standard met 25 kemels per seizoen het vaakst profiteert van een scheidsrechterlijke vergissing. Anderlecht staan tweede in het lijstje met een gemiddelde van 24 fouten per seizoen.

De ongelukkigste ploeg van eerste klasse zou Club Brugge zijn, het krijgt gemiddeld 32 arbitrale fouten per seizoen tegen. Standard doet het met ‘slechts’ 20,5 vergissingen beter en Anderlecht mag zich bijna 23 per jaar beklagen bij de man met de fluit.

Tot slot, als je de balans 'fouten voor' en 'fouten tegen' afweegt, komt Cercle Brugge er het best vanaf. Ook Moeskroen en Eupen hebben geen reden tot klagen. Het is dus niet noodzakelijk omdat je veel vergissingen in je voordeel krijgt, dat je de meest bevoordeelde ploeg bent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties