Michel Preud'homme pakt uit met straffe anekdote uit de tijd dat hij de trainerscarrière van José Mourinho mee lanceerde

Redactie
| 1 reacties
Michel Preud'homme pakt uit met straffe anekdote uit de tijd dat hij de trainerscarrière van José Mourinho mee lanceerde
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De terugkeer naar Portugal leverde voor Michel Preud'homme natuurlijk nostalgische momenten op. Tussen 1994 en 2000 was de coach van Club Brugge er namelijk aan de slag als keeper en TD. En ontmoette hij er ook José Mourinho.

Bij het Portugese Record getuigt Preud'homme over het moment waarop hij als technisch directeur Mourinho in 2000 een kans gaf bij Benfica. "Ik moest van de voorzitter op zoek naar een nieuwe coach. Ik kende iemand, namelijk Mourinho, maar die was nooit eerder hoofdcoach", vertelt MPH.

Een afspraak van 2 uur in Barcelona zou uiteindelijk uitmonden in een babbel van vijf uur over alle facetten van het voetbal. Zo wist Mourinho Preud'homme te overtuigen.

Ook nu hoort hij The Special One nog regelmatig. "Mourinho neemt nooit zijn telefoon op, maar af en toe krijg ik hem via een vriend wel aan de lijn. Voor een belangrijke match wenst hij me steevast geluk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties