Zorgde Vanhaezebrouck voor inspiratie bij de Rode Duivels? "3-4-3 heeft minder nadelen dan andere systemen"

Redactie
| 4 reacties
Zorgde Vanhaezebrouck voor inspiratie bij de Rode Duivels? "3-4-3 heeft minder nadelen dan andere systemen"
Foto: © photonews

AA Gent zweert onder Hein Vanhaezebrouck bij een 3-4-3 opstelling. Ook de Rode Duivels spelen nu (soms) met een driemansdefensie. De Belgische 'uitvinder' van het systeem legt uit waarom hij er zo rotsvast in gelooft.

Antonio Conte deed het succesvol met Juventus, Italië en nu ook Chelsea en Hein Vanhaezebrouck veroverde als trainer van Gent de landstitel met een 3-4-3 systeem. "Ik zag niemand die het in 2007 deed", zegt de coach van AA Gent in Het Nieuwsblad. "Kijk, je denkt na over voetbal. Ik had dat seizoen bij Kortrijk geen targetaanvaller in vorm en ook geen echte vleugelspitsen."

"Omdat mijn drie spitsen liever centraler stonden, was ik wel verplicht mijn beide flanken te bezetten. Want je moet het veld maximaal bestrijken", weet Vanhaezebrouck die 'zijn' systeem nu ook bij de Rode Duivels ziet. "Het 3-4-3 systeem zorgt ervoor dat je heel dominant kan zijn. Omdat je de bal zo snel mogelijk weer wil hebben door hoog druk te zetten. Dat is de voorwaarde. Het heeft in mijn ogen minder nadelen dan andere systemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties