Preud'homme legt de situatie van Club Brugge goed uit, en dat aan de hand van een mooie vergelijking

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 12 reacties
Preud'homme legt de situatie van Club Brugge goed uit, en dat aan de hand van een mooie vergelijking
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge krijgt zaterdagavond het bezoek van een vrank en vrij KV Oostende dat weinig te verliezen heeft in het Jan Breydelstadion. Michel Preud'homme zette zijn troepen na de bekeruitschakeling in en tegen Eupen op scherp.

Wat wij ons afvragen na de jongste persconferentie van Michel Preud’homme: overweegt de trainer een overstap naar de banksector?

Op de persbabbel in aanloop naar Club Brugge-Oostende, vergeleek de ervaren trainer de situatie van zijn ploeg met die van een mens die net zijn laatste spaarcenten heeft geïnvesteerd in een nieuw huis: het krediet is (tijdelijk) op. Eerlijk? De job van bankdirecteur zou MPH niet eens slecht afgaan.

  • Seizoen 2014-2015: kwartinfale Europa League, bekerwinst, 2e in JPL
  • Seizoen 2015-2016: groepsfase Europa League, bekerfinale, kampioen in JPL
  • Seizoen 2016-2017: groepsfase Champions League, uitgeschakeld in 1/16e finales beker, 3e in JPL

"Er rest ons enkel nog de competitie. We moeten zoveel mogelijk punten pakken"

Michel Preud'homme

“Eigenlijk is ons krediet op”, vertelde Preud’homme op zijn persbabbel. De trainer van blauw-zwart verduidelijkte meteen waarom. “Twee jaar geleden bereikten we de kwartfinale van de Europa League, wonnen we de beker en streden we mee voor de titel.”

“Vorig jaar bereikten we de finale van de beker en pakten we de titel. En dan dit jaar… In Europa? Niets. In de beker? Niets. Er rest ons dus enkel nog de competitie. We moeten dan ook proberen om zoveel mogelijk punten te pakken in de Jupiler Pro League.”

“Of ik niet te streng ben? Het is een vaststelling”

Michel Preud'homme

En in één klap werd Preud’homme opnieuw een bankdirecteur. “Als ploeg kan je krediet opbouwen als je iets bereikt. Ons krediet is op en nu moeten we dat opnieuw trachten op te bouwen.”

“Of ik niet te streng ben? Het is een vaststelling, hé. We hebben het met onze middelen geprobeerd iets neer te zetten in de verschillende competities, maar als je de balans opmaakt, zie je dat we geen spaarcenten meer over hebben. Had het meer kunnen zijn? Op sommige momenten wel, op andere niet.”

"Geen spaarcenten meer? Hard werken" ​- Michel Preud'homme

Besluiten deed de trainer van Club met een mooie vergelijking, en opnieuw was die bankgerelateerd. “Ik vind het een mooie vergelijking: op een bepaald moment heb je spaarcenten en kan je je iets meer permitteren. Maar als je geen spaarcenten meer over hebt, moet je hard werken om te zien dat je tot het einde van de maand kan eten. Dat vind ik een goede ingesteldheid.”

Iets voor de klok van drie was de bankdirecteur van Club Brugge, na het maken van enkele grapjes, weg. Zo gaat dat op een vrijdagnamiddag bij bankdirecteurs. Eén groot verschil: deze bankdirecteur was ook vrijdagnamiddag-en avond wellicht nog druk in de weer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties