Wie moet wijken voor Lombaerts?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties

Bij Gent moeten er keuzes gemaakt worden als Lombaerts komt

Wie moet wijken voor Lombaerts?
Foto: © photonews

De geruchtenmolen staat nooit stil, zeker niet wanneer er een transferperiode voor de deur staat. Nicolas Lombaerts zal alweer een thema zijn, met Gent in the picture kijken we eens wie dan het kind van de rekening wordt.

Vanhaezebrouck sleutelde immers al vaak aan zijn defensie en veel zekerheid is er nog steeds niet achterin. Dat werd duidelijk tegen Sint-Truiden én tegen KV Oostende. In de defensie heeft men bij Gent een extra leider nodig, een rol die Lombaerts als gegoten zou zitten.

Slechts één absolute certitude

Van de vijf centrale verdedigers, jong talent Siebe Horemans en de onfortuinlijke Noël Soumah buiten beschouwing gelaten, is er slechts één zeker van zijn plaats. Als hij fit is, speelt Nana Asare altijd. Al bestaat de mogelijkheid dat met een extra linksvoetige erbij, hij opnieuw naar de flank schuift.

Daarna heeft zowat iedereen evenveel kans. Er werd al vaak geroteerd, maar Stefan Mitrovic kwam in de competitie al het vaakst in actie. Rami Gershon hielp Gent aan de titel, maar er worden vragen gesteld over zijn voetballende kwaliteiten. Nielsen is de hardste werker, maar er kruipt vaak een slordigheidje in zijn spel.

Jérémy Taravel is nog maar net terug fit en zal samen met Siebe Horemans misschien wel de meeste bonen eten indien Nicolas Lombaerts de omgekeerde beweging van tien jaar terug zou maken. Het wordt alleszins interessant in de Ghelamco Arena waar de plaatsen achterin nóg duurder zouden worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties