Anderlecht wint van Gent, Standard en Club doen ook mee: spannendste beloftencompetitie in jaren

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostakker
| 1 reacties
Anderlecht wint van Gent, Standard en Club doen ook mee: spannendste beloftencompetitie in jaren
Foto: © photonews

De beloften van Anderlecht zijn nog steeds in de running voor de titel. Op het veld van Gent - dat van RC Gent-Zeehaven eigenlijk - werd het 0-1. Daardoor steken ze de Buffalo's voorbij richting tweede plaats. Standard staat nu eerste, gevolgd door Anderlecht op één punt en Gent op drie.

Gent trad aan met - hoe kan het ook anders met een A-kern van meer dan 30 spelers - heel wat spelers met ervaring: Rob Schoofs, Birger Verstraete, Davidzada, Rabiu, Bjedov... Anderlecht had hen echter al in een sterkere opstelling geklopt tijdens de reguliere competitie.

En ook nu viel het dubbeltje naar de kant van paars-wit. Het werd een evenwichtige wedstrijd met weinig kansen, maar de bezoekers verzilverden wel een scherpe counter. Sieben Dewaele schoot eerst nog op doelman Thoelen, maar in de rebound was aanvaller Kule Mbombo goed gevolgd: 0-1.

Kule scoort, maar mist ook

De Congolese spits moest bij afwezigheid van Jorn Vancamp de aanval dragen en is in staat om de meest onbegrijpelijke missers te laten noteren, maar deze werkte hij goed af. In de slotfase maakte invaller Milan Corryn, één van de grote beloftes, er nog 0-2 van.

Met nog vier matchen te gaan zijn er nog vier titelpretendenten. Club Brugge heeft immers nog drie matchen te goed en kan virtueel zelfs aan de leiding komen. Standard won van STVV en blijft dus - voorlopig? - leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties