Dit is ons Team van de Week!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Dit is ons Team van de Week!

De topper tussen AA Gent en Anderlecht baarde dan wel een muis, toch was ook daar inspiratie voor het Team van de Week te vinden. Uiteraard zetten we de goeie prestaties van Club Brugge en Racing Genk ook in de kijker.

Doel

Tussen de palen was er deze week geen discussie. Lovre Kalinic hield AA Gent meermaals recht en sleepte zo een punt uit de brand tegen Anderlecht. Veel schiet Gent er niet mee op, maar het was een indrukwekkende prestatie van de Kroaat.

Verdediging

Achterin waren in Gent de verdedigers duidelijk baas boven de aanvallers. Stefan Mitrovic stak Lukasz Teodorczyk alweer in zijn achterzak, Kara deed hetzelfde met Kalifa Coulibaly. Geen sinecure, voor allebei.

Op rechts kiezen we voor Adam Marusic, die bij Oostende toont dat het écht wel een goed idee is om flankaanvallers om te scholen tot vleugelverdedigers. Hij hield de hele linkerflank van Charleroi uit de wedstrijd.

Middenveld

Op naar het middenveld dan, waar Pieter Gerkens zomaar zijn elfde van het seizoen binnenknalde. Het worden stilaan enorm indrukwekkende cijfers voor de middenvelder van STVV. Ook Jerome Deom mocht terugkijken op een uitstekende partij. We hadden deze play-offs niemand van Standard meer verwacht, maar de jongeling deed het uitstekend én tekende voor een assist.

Daarvoor was Hans Vanaken dé man in de zege van de hoop voor Club Brugge. Hij nam het team eindelijk op sleeptouw tegen Zulte Waregem. Siebe Schrijvers knalde Genk dan weer met twee goals naar een makkelijke overwinning.

Aanval

We kiezen voor drie man voorin met een levensgevaarlijke Tom De Sutter. Hij zorgde mee voor het feestje in Lokeren door twee van de vier doelpunten van de thuisploeg te scoren. Rotariu toonde zich van zijn sterkste kant bij Club en Leandro Trossard blijft maar imponeren bij Racing Genk. Wat een talent!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties