Leko houdt vast aan 3-4-3 en ziet één duidelijk werkpunt: "Dat moet zeker en vast beter"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 18 reacties
Leko houdt vast aan 3-4-3 en ziet één duidelijk werkpunt: "Dat moet zeker en vast beter"
Foto: © Photonews

Er is nu al heel wat te doen omtrent het systeem van Ivan Leko bij Club Brugge. De Kroaat hanteert een 3-4-3-formatie en op sommige momenten lijken zijn spelers daar nog wat moeite mee te hebben.

Zelf maakt Leko zich geen zorgen. “De discussie over ons systeem is interessant, vind ik. Ik praat en discussieer graag over voetbal en tactiek. Dat ik me nu al moet verdedigen voor dit systeem? Goh, zo ik zie het niet. Ik moet me ook niet verdedigen”, lacht de Kroaat.

"We moeten zeker en vast veel compacter gaan spelen"

Al is de coach van Club niet blind voor wat er beter kan. “We moeten zeker en vast veel compacter gaan spelen, maar dat ligt niet aan het systeem dat ik hanteer. In Basaksehir slikten we een doelpunt op een moment dat er zeven of acht mensen achter de bal stonden. Zoiets ligt niet aan het systeem, hé.”

“Tegen Lokeren was het bijna perfect, maar tegen een veel sterkere tegenstander zoals Basaksehir was het dan weer niet goed", ging Leko verder. "Of ik van het systeem ga afstappen? Ik geloof in dit systeem en wil ermee voortgaan.”

Geen oogkleppen

“Pas op: ik heb geen oogkleppen op en sta open voor feedback. Maar nogmaals: ik geloof in dit systeem en in deze ploeg. Ik wil aanvallend voetbal brengen, met veel infiltraties en mensen in de box van de tegenstander. Maar langs de andere kant moeten we ook in defensief opzicht goed staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties