Het ging nóg verder: Weiler werd zondagavond op straat belaagd, dit waren de Anderlecht-fans komende woensdag met hem van plan

Redactie
| 52 reacties
Het ging nóg verder: Weiler werd zondagavond op straat belaagd, dit waren de Anderlecht-fans komende woensdag met hem van plan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

René Weiler stapte maandag zelf op bij RSC Anderlecht. De Zwitser had namelijk genoeg van de manier waarop de paars-witte fans hem op de korrel namen. Het protest stopte niet bij de gezangen in Kortrijk.

De Anderlecht-fans riepen zaterdag in het Guldensporenstadion meermaals 'Weiler buiten!', zélfs bij een voorsprong. Dat pikte onder meer voorzitter Roger Vanden Stock niet, en ook Weiler kon in die omstandigheden niet langer werken.

Veiligheid van vrouw en kinderen

Maar het werd nog erger. Manager Herman Van Holsbeeck liet tegenover RTL verstaan dat Weiler zondagavond op straat verwijten naar het hoofd geslingerd kreeg, en dat de oefenmeester vreesde voor zijn eigen veiligheid en die van zijn vrouw en twee zonen.

Maandagochtend stond zijn besluit vast, en dus blijft Weiler gespaard van verdere protestacties. Het Laatste Nieuws meldt dat verschillende supportersclubs woensdag, voor het bekerduel tegen Westerlo, de spelersbus wilden omsingelen om te voorkomen dat Weiler zou opstappen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties