Japan, een mix van tonnen ervaring en nieuw bloed, naar deze spelers is het uitkijken vanavond

Maarten Cattaert
| 1 reacties
Japan, een mix van tonnen ervaring en nieuw bloed, naar deze spelers is het uitkijken vanavond

Het is ondertussen al ruim vier jaar geleden dat de Rode Duivels Japan nog eens rechtstreeks in de ogen kon kijken. Heel wat jongens van de huidige selectie waren er toen ook al bij. Vanavond staan de twee landen nog eens tegenover elkaar in het Jan Breydelstadion, thuisbasis van Club Brugge.

Op 19 november 2013 wonnen de Japanners in het Koning Boudewijnstadion enigszins verrassend met 2-3. Mirallas opende nog wel de score voor de Belgen, maar de Japanners gingen mede door drie goals op een rij met de zege aan de haal. De 2-3 van Alderweireld was slechts een eerredder.

De Belgische defensieve oogde destijds heel kwetsbaar en liet veel ruimte. Laat dat nu, vier jaar na datum, nog steeds een probleemgeval zijn. Tegen Mexio was deze weliswaar onuitgegeven, maar met het oog op het WK komende zomer werd duidelijk dat Martinez en co toch nog heel wat werk voor de boeg hebben. En dat werk beperkt zich niet alleen tot de achterhoede.

Onderschatting? No way!

Van de drie spelers die vier jaar geleden scoorden (Kakitani, Honda en Okasaki) is er nu geen spoor te bekennen in de selectie. In vergelijking met vier jaar geleden lijkt het team van coach Vahid Halilhodžić toch wat aan kwaliteit te hebben ingeboet, maar van onderschatting mag geen sprake zijn bij de Rode Duivels.

Yuto Nagatomo zal tegen België wellicht zijn 101e interland afwerken. De 31-jarige linksback speelt al sinds 2010 voor Inter Milan en kwam dit seizoen al 10 keer in actie in italië. Ook kapitein Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt) lijkt met 106 interlands al eeuwen mee te gaan bij het Aziatische land.

Uitkijken naar ‘Belgische’ Japanners

Voor de rest is het vooral uitkijken naar oud-Lierse en Standard-doelman Eiji Kawashima (nu FC Metz), Yuya Kubo van AA Gent (9 caps) en de huidige Jupiler Pro League-sensatie Ryota Morioka van Waasland-Beveren. Die laatste behoort voor het eerst sinds 2014 nog eens tot de selectie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties