Vanden Borre wil terugkeren naar zijn RSCA: kan de voormalige chouchou van het Astridpark nog iets betekenen voor dit Anderlecht?

Clint Vens
| 15 reacties
Vanden Borre wil terugkeren naar zijn RSCA: kan de voormalige chouchou van het Astridpark nog iets betekenen voor dit Anderlecht?
Foto: © photonews

Onlangs werd bekend dat Anthony Vanden Borre zich aan het klaarstomen is voor een comeback. Het liefst van al dat doet hij dat bij de club van zijn hart: RSC Anderlecht. Maar kan VDB zijn oud-werkgever nog diensten bewijzen?

Vanden Borre is nog altijd maar 30 jaar en heeft -indien topfit- in theorie wel nog enkele mooie voetbaljaren in het verschiet. Het enfant terrible keerde in 2013 al eens terug bij paars-wit. Toen begon hij met een aansluitingskaart bij de beloften en knokte zich terug tot sterkhouder bij het eerste elftal. De fenomale comeback was helemaal compleet toen hij in de zomer van 2014 mee mocht naar het WK in Brazilië. Kan Vanden Borre dit huzarenstukje nog eens herhalen?

Talent

Kwaliteit komt altijd bovendrijven. De fysieke en technische capaciteiten van de chouchou van het Astridpark staan buiten kijf. Iedereen herinnert zich waarschijnlijk wel nog die ene interland van de Rode Duivels tegen Spanje op de Heizel in 2008, waar hij de toenmalige Europees Kampioen helemaal tureluurs speelde.

Populariteit

Vanden Borre is een rasecht 'ketje'. Hij groeide op in Brussel en doorliep vanaf zijn 8 jaar alle reeksen in de paarswitte jeugdopleiding tot hij uiteindelijk in 2004, aan de zijde van goede vriend Vincent Kompany, zijn debuut mocht maken bij de grote jongens. Hij was toen slechts 16 jaar oud. De meeste supporters zouden VDB ongetwijfeld meteen terug in de armen sluiten. Dat Van Holsbeeck hem een nieuwe kans zou geven, lijkt heel wat minder waarschijnlijk.

Enfant terrible

Natuurlijk is Vanden Borre niet de gemakkelijkste jongen om mee te werken, vraag het maar aan enkele van zijn ex-trainers. Vercauteren, Been en vooral Hasi kunnen erover meespreken. In het kopje kan er soms kortsluiting ontstaan bij VDB. Volgens de 28-voudige Rode Duivel werkte zijn avontuur bij TP Mazembe echter als een soort therapie, het hoofd is terug leeg. Een fysiek én mentaal topfitte Anthony, dat zou wel eens vonken kunnen geven.

Concurrentie

Bij Anderlecht zijn ze nog op zoek naar een rechterflankspeler. Vanden Borre zou dan de concurrentiestrijd moeten aangaan met Appiah en Bruno. Intrinsiek moet hij voor beide zeker niet onderdoen. Van Chipciu is er al even geen sprake meer. Vanhaezebrouck wil er wel Foket nog graag bij. Een fitte Vanden Borre kan met zijn loopvermogen ongetwijfeld die volledige rechterflank bestrijken. Het grote vraagteken is of Anthony in het tactisch keurslijf van Vanhaezebrouck zijn systeem zou kunnen opereren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties