De voetbalmomenten van 2017 van Bart Ver Elst: Gelegenheidsref in Malinwa-Genk, Driesje wordt Dries en wat stelt Financial Fair Play nog voor?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De voetbalmomenten van 2017 van Bart Ver Elst: Gelegenheidsref in Malinwa-Genk, Driesje wordt Dries en wat stelt Financial Fair Play nog voor?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

2017 was alweer een voetbaljaar om in te kaderen. Eentje met memorabele hoogtepunten, onvergetelijke prestaties en emotionele taferelen. Elke redacteur van Voetbalkrant kiest daarom zijn drie persoonlijke en meest beklijvende voetbalmomenten van het voorbije jaar. Vandaag: die van Bart Ver Elst

1. Gelegenheidsscheidsrechter in KV Mechelen-Racing Genk

29 november 2017. Het bekerduel tussen KV Mechelen en Racing Genk leverde na 90 minuten geen winnaar op. Er kwamen verlengingen en uiteindelijk penalty's aan te pas. Maar dan moest hét moment van de match nog komen. Nadat eerst een assistent-scheidsrechter en ook hoofdref Dierck uitviel door een blessure, werd er door de stadionomroeper gevraagd of er nog scheidsrechters in het stadion aanwezig waren.

Géén grap

De duizenden fans in het AFAS-stadion en de aanwezige journalisten - waaronder ikzelf - lachten zichzelf een breuk. Iedereen dacht dat het om een grap ging, tot de stadionomroeper haarfijn vermeldde dat het niet om een grap ging. Uiteindelijk kreeg Luc Bosmans uit het Vlaams-Brabantse Herent de eer om lijnrechter te spelen. Bosmans kreeg een outfit van de arbitrage en schoenen van KV Mechelen.

Zelden gezien en tot groot jolijt van de thuisfans, maar de scheidsrechter uit de provinciale reeksen vervulde zijn opdracht met verve. Hij kwam zelfs tussen nadat er tijdens de penalty's een akkefietje was tussen beide teams. "Gelukkig was mijn vrouw niet mee en moest ik zelf rijden, anders had ik wellicht enkele pintjes op", lachte de redder in nood na de match. KV Mechelen-Racing Genk in plaats van Bertem-Leefdaal - HO Veltem, het is eens iets anders. Toch? 

2. Transferbedragen swingen de pan uit

3 augustus 2017 gaat spijtig genoeg de geschiedenis in als de dag waarop er voor een voetballer 222 miljoen euro betaald werd. Waanzinnig, onwaarschijnlijk, woorden komen tekort... Paris Saint-Germain haalde de Braziliaan Neymar weg bij Barcelona voor een duizelingwekkend bedrag van 222 miljoen euro.

De heren die zo lang voor de Financial Fair Play gevochten hebben, mogen dat concept diep onder de grond begraven. Voetbal is het afgelopen decennium steeds meer om geld beginnen draaien. Een spijtige zaak hoe verschillende clubs de laatste jaren opgekocht zijn en met de miljoenen gooien om toch maar het beste elftal te kunnen opstellen.

Spijtig genoeg zal het wellicht niet bij het cijfer '222' stoppen, maar zal er binnen twee jaar toch een club erin slagen om dat cijfer vlotjes te overtreffen.

3. Driesje is Dries geworden

1m69 groot en amper om en bij de 61 kg zwaar, maar toch is Dries(je) Mertens in 2017 een echte Dries geworden. En niet omdat hij dit jaar 30 jaar oud is geworden. Mertens heeft het afgelopen jaar het statuut van 'luxe-invaller' helemaal tenietgedaan. Zeker van een vaste basisplek bij Napoli en zelfs de rol van centrale aanvaller gekregen.

Ook bij de Rode Duivels lijkt hij ondertussen helemaal zeker van zijn basisplek. Zeker in het systeem van Roberto Martinez. En scoren doet Mertens overigens aan de lopende band in de Serie A.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties