? Perbet, Proto, Harbaoui of wonderkind Diatta? Bayat zit overal tussen en kickt erop zijn volgers te triggeren via Twitter

? Perbet, Proto, Harbaoui of wonderkind Diatta? Bayat zit overal tussen en kickt erop zijn volgers te triggeren via Twitter

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De mercato is pas geopend en Mogi Bayat is alweer alomtegenwoordig. De bekende zaakwaarnemer realiseerde woensdag met de klap vier transfers, en pakt daar maar al te graag zelf mee uit.

"Verschillende transfers van Club Brugge, AA Gent, KV Mechelen en Zulte Waregem worden vandaag afgehandeld", tweette Bayat woensdagmiddag. De makelaar prikkelde zijn volgers, want niet veel later maakte hij de deals rond Hamdi Harbaoui en Damien Marcq (allebei naar Essevee) en Clément Tainmont (naar KV Mechelen) bekend.

Amper een halfuur later stuurde hij de volgende teaser de wereld in. Bayat liet zich gewillig fotograferen met 'le petit protige', het nieuwe wonderkind Krépin Diatta. De Club Brugge-supporters hielden zich in blijde verwachting klaar, met het verhoopte vervolg. Bayat transfereerde het Senegalese toptalent naar blauw-zwart.

De Iraanse makelaar pakt bijzonder graag uit met deals die in de pijplijn zitten. Zijn volgers op Twitter triggeren hoort daar hoe langer hoe meer bij. Iedereen herinnert zich nog hoe Bayat op 1 juli van vorig jaar pronkte met een shirt van Club Brugge. Een voorbode van de transfer van Jérémy Perbet richting Jan Breydel.

Op Transfer Deadline Day deed Bayat er nog een schepje bovenop. "Het wordt morgen een harde strijd om de aanvallers", voorspelde hij de avond voordien, met een verwijzing naar Club Brugge, KV Mechelen, Anderlecht, Waasland-Beveren en KV Kortrijk. Perbet veranderde een tweede keer van club en belandde in het Guldensporenstadion. Ook Silvère Ganvoula (van Anderlecht naar Malinwa) en Isaac Kiese Thelin (van Anderlecht naar de Freethiel) veranderden nog van club.

De strafste transfer van 31 augustus werd uiteindelijk die van Silvio Proto. De doelman die een nieuw avontuur voor ogen had, lag overhoop met KV Oostende en werd naar de B-kern verbannen. Bayat kwam de goalie uit zijn lijden verlossen, en transfereerde hem met trots naar het Griekse Olympiakos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties