Gevaarlijk om nu al de vergelijking met Courtois te maken, maar... "Ajax zat hier met zúlke ogen te kijken"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Gevaarlijk om nu al de vergelijking met Courtois te maken, maar... "Ajax zat hier met zúlke ogen te kijken"
Foto: © photonews

Begin deze maand zette de zestienjarige doelman Maarten Vandevoordt zijn handtekening onder een tweejarig contract bij KRC Genk. Een goede zaak voor de Limburgers, want de belangstelling voor het toptalent was groot.

Vandevoordt kon namelijk op interesse van topclubs uit binnen- en buitenland rekenen, liet Genk via de officiële kanalen weten. "We zijn heel blij dat hij blijft en hij heeft zeer veel kwaliteiten, absoluut, maar hij is nog jong", is Koen Daerden in Sport/Voetbalmagazine waakzaam voor de te snelle vergelijking met Thibaut Courtois.

"Die vergelijkingen altijd. Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois, daar worden die jongens altijd mee vergeleken", weet ook assistent-coach Jos Daerden. "Ajax zat hier met zúlke ogen te kijken. Het is een moderne keeper, maar..."

Grote taak voor de club

De verleidingen komen stilaan op hem af. "Hij wordt volwassen, gaat nu geld verdienen met voetballen, komt in een volwassen wereld terecht", vult Koen Daerden aan. "Hoe gaat zo’n jongen daar mentaal mee om, de dag dat hij de stap naar het eerste elftal zet? Voor de club ligt daar een heel grote taak."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties