Moeskroen-voorzitter reageert: "Wij treffen geen schuld" en "De band tussen Moeskroen en Eupen? Zoals Oostende en Hasselt"

Moeskroen-voorzitter reageert: "Wij treffen geen schuld" en "De band tussen Moeskroen en Eupen? Zoals Oostende en Hasselt"
Foto: © photonews

Moeskroen wordt in de vaderlandse competitie momenteel als een paria behandeld na die laatste match tegen Eupen. Voorzitter Patrick Declercq is echter duidelijk: "Een band tussen Moeskroen en Eupen? Onbestaande!"

Die vier tegengoals op een kwartier werden met argusogen bekeken. "Ik snap die polemiek niet. Er ontbraken zéven titularissen. We zijn bij wijze van spreken met een liefhebbersploeg naar Eupen vertrokken. Bovendien hebben we de zwakste defensie en het kleinste budget van eerste klasse. Dan is het niet verwonderlijk dat je spelers plooien na zeventig minuten. Pas op, ik vind het jammer dat er nu zo veel controverse is, maar wij treffen geen schuld", zegt hij in HLN.

Ondanks een gebrek aan bewijzen, veroordeelt iedereen zijn club wel. "Weet je, ik kan begrijpen dat men bij KV Mechelen dacht dat het binnen was. Ik betreur dat het anders is gelopen, maar of nu Eupen of Mechelen in eerste klasse blijft: dat kan ons echt niks schelen, hoor."

Geen Walen

Er wordt zelfs van een Waals complot gesproken. "De band tussen Moeskroen en Eupen is als die tussen Oostende en Hasselt: onbestaande. Dat zijn mensen uit de Oostkantons. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Eupen niet in Wallonië ligt. En dan nog: het communautaire heeft nooit gespeeld bij mij - ik heb West-Vlaamse roots, maar ben groot geworden in Moeskroen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties