? Nieuwkomer in Brugge pakt uit met charmeoffensief: "Ik beloof jullie dat ik interviews in het Nederlands zal doen, uit respect voor de mensen hier"
Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 13 reacties

Nieuwkomer in Brugge pakt uit met charmeoffensief: "Ik beloof jullie dat ik interviews in het Nederlands zal doen, uit respect voor de mensen hier"

? Nieuwkomer in Brugge pakt uit met charmeoffensief: "Ik beloof jullie dat ik interviews in het Nederlands zal doen, uit respect voor de mensen hier"
Foto: © photonews

Het was niet meteen de meest verwachte transfer afgelopen winter, die van Alexander Scholz van Standard naar Club Brugge. De 25-jarige Deen hoopt in Jan Breydel het spelplezier terug te vinden en weet alvast hoe hij de fans moet charmeren.

De centrale pion, die na zijn overgang naar Brugge meteen vier keer op rij in de basis startte, wordt voorgesteld op de website van blauw-zwart en doet een opmerkelijke belofte: "Het is leuk om terug te keren naar Vlaanderen want ik heb drie jaar in Lokeren gewoond voor ik naar Standard vertrok. Ik ken de taal al redelijk goed en beloof jullie dat ik interviews in het Nederlands zal afleggen", aldus Scholz

Waarom wil hij zo graag onze taal onder de knie krijgen? "Ik denk dat het een kwestie van respect is voor de mensen hier. Dat is misschien wel makkelijk gezegd omdat Nederlands heel gemakkelijk is voor mij. Ik heb nooit lessen gevolgd, maar ik spreek Duits dus ik kan het Nederlands uitstekend begrijpen. Ook toen ik in Luik was heb ik de moeite gedaan om Frans te leren en als ik ooit naar Rusland zou vertrekken, dan zal ik Russisch leren." Een echte talenknobbel! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties