'Beste gokker ter wereld' ging met Brighton naar het hoogste niveau en wil nu hetzelfde doen met... Union
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 14 reacties

De 'beste gokker ter wereld' wil Union

'Beste gokker ter wereld' ging met Brighton naar het hoogste niveau en wil nu hetzelfde doen met... Union

Union valt mogelijk in de handen van een opvallende figuur: Tony Bloom. De eigenaar van Premier League-club Brighton, die zijn fortuin verdiende in de gokwereld, bracht een bod uit op de Brusselse club.

Union kan een overnemer alleszins gebruiken. Een jaarbudget van ongeveer vier miljoen euro is wel heel beperkt in het Belgische profvoetbal, Duitse eigenaar Jurgen Baatzsch houdt de club recht met vooral privégeld. De aanbieding van Tony Bloom, gemeld door ​Het Laatste Nieuws, komt dus zeker gelegen.

Bovendien heeft Bloom met Brighton & Hove Albion bewezen dat hij verstand van zaken heeft. Hij bezit al bijna tien jaar de meeste aandelen bij The Seagulls - de ploeg van onder meer Matt Ryan en José Izquierdo - en zag ze vorig jaar naar de Premier League stijgen, waar ze het verre van slecht doen.

Topgokker

Bloom staat in Engeland al jaren bekend als 'de beste gokker ter wereld'. Hij verdiende zijn eerste miljoenen als professioneel pokerspeler en richtte nadien de revolutionaire onderneming Starlizard op. Dat adviseert bedrijven en particulieren over sportweddenschappen, net zoals een fondsenbeheerder op de beurs met aandelen. Nu mag hij zich miljardair noemen... En binnenkort ook eigenaar van Union?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties