Waarom Michel Preud'homme voor Standard kiest en bijgevolg een positie als Belgisch bondscoach naast zich neerlegt

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 24 reacties
Waarom Michel Preud'homme voor Standard kiest en bijgevolg een positie als Belgisch bondscoach naast zich neerlegt

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme ging na zijn afscheid bij Club Brugge een jaartje rusten in Bordeaux en is nu klaar om terug in het voetbal te stappen. Standard of de Rode Duivels? Zijn keuze lijkt gemaakt.

Eerder op de ochtend las u al dat Michel Preud'homme wil onderhandelen met Standard-voorzitter Bruno Venanzi om de opvolger van Ricardo Sa Pinto te worden (lees hier meer). Dat wil zeggen dat het bondscoachschap geen prioriteit is. 

"Ik heb begrepen dat de bond een beslissing omtrent de toekomst pas wil nemen ná het WK, en ook nog eens afhankelijk van het resultaat. Ik kan zo lang niet wachten, en ik wil geen tweede keuze zijn", verklaart MPH in Het Laatste Nieuws. 

"Om als clubtrainer goed voorbereid te zijn op het nieuwe seizoen, kan ik mijn beslissing niet uitstellen tot na het WK om een engagement aan te gaan. Iedereen weet dat de Rode Duivels een apart plaatsje hebben in mijn hart, maar de timing moet juist zitten..."

Langer met Martinez

De kans is daarom groot dat huidig bondscoach Roberto Martinez zal bijtekenen. De Spanjaard wil zelf heel graag blijven en de KBVB is bijzonder tevreden over de resultaten en zijn pr-rol. Veel zal natuurlijk wel afhangen van hoe het WK verloopt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties