Nieuwe eigenaar van Moeskroen eindelijk voorgesteld: "Inzetten op jeugdspelers uit Thailand, Korea, China en Australië"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 43 reacties
Nieuwe eigenaar van Moeskroen eindelijk voorgesteld: "Inzetten op jeugdspelers uit Thailand, Korea, China en Australië"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderhalve maand na de officiële bekendmaking is Pairoj Piempongsant eindelijk voorgesteld als de nieuwe eigenaar van Excel Moeskroen. De Thaise zakenman (62) heeft nu 90 procent van de aandelen in zijn bezit.

In de perszaal van Moeskroen gaf hij meer uitleg voor zijn nieuwe aankoop. "Het was een opportuniteit. Ik focus vooral op de jeugdacademie. We moeten bekijken hoe we jong talent kunnen doen doorgroeien naar het eerste elftal. Ik heb een groot netwerk. Jeugdspelers uit Thailand, Korea, China en Australië kunnen naar hier komen."

Piempongsant deed al heel wat ervaring op in Engeland: eigenaar van Manchester City en Reading, en aandeelhouder bij Leicester City. Aangezien hij met veel zaken tegelijk bezig, zal zijn zoon Phubate wellicht meer te zien zijn op Le Canonnier. Hij kreeg ook een plaats in de raad van bestuur, weet Het Nieuwsblad.

Licentie

De eigenaar krijgt wel meteen een grote kopzorg, want Moeskroen is nog altijd niet zeker van een licentie voor volgend seizoen. Het BAS zal vandaag of morgen een beslissing nemen na het beroep van KV Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties