Club Brugge is kampioen, maar wat staat er op speeldag 10 nog allemaal op het spel? De scenario's voor plekken 2, 4 en 5

Club Brugge is kampioen, maar wat staat er op speeldag 10 nog allemaal op het spel? De scenario's voor plekken 2, 4 en 5

Speeldag 9 van de play-offs zit er op, volgend weekend worden de laatste wedstrijden gespeeld. Wat is er nog allemaal mogelijk op de diverse velden dan? We lijsten het even op.

In play-off 1 staat er nog heel wat op het spel op de laatste speeldag. Club Brugge - AA Gent, Charleroi - Standard en Anderlecht - Genk hebben alledrie nog hun belang voor het einde van het seizoen en de diverse Europese plaatsen.

Champions League & Europa League

Club Brugge is zeker van de titel, de strijd om plek twee is wél nog van tel. Standard heeft daarbij de beste papieren: met een puntendeling of een overwinning in Charleroi zijn ze altijd tweede, Anderlecht gaat enkel naar de voorrondes van de Champions League als ze zelf winnen én Standard verliest.

De strijd om de vierde én vijfde plaats is ook nog van tel. Gent telt nu 36 punten, Genk 35 en Charleroi 33. Gent heeft het dus in eigen handen, Genk kan pas de vierde stek pakken als ze zelf winnen én Gent verliest.

Topschutters & Barrages

Charleroi kan niet meer vierde worden, maar met een overwinning tegen Standard én een nederlaag van Genk kunnen ze de vijfde plek en een barrageplek voor Europees voetbal nog afdwingen.

Die match wordt sowieso op 27 mei gespeeld, thuis tegen de winnaar van het duel tussen Zulte Waregem en Lokeren op  23 mei aan de Gaverbeek. Teddy Chevalier en Isaac Kiese Thelin kunnen in Waasland-Beveren - KV Kortrijk nog mikken op de topschutterstitel, maar moeten dan twee respectievelijk drie keer scoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties