Beerschot Wilrijk en fans krijgen goed nieuws van Geschillencommissie Hoger Beroep

Beerschot Wilrijk en fans krijgen goed nieuws van Geschillencommissie Hoger Beroep
Foto: Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De slogan "al wie niet springt is een Jood" wordt door de geschillencommissie van het profvoetbal in hoger beroep niet beschouwd als discriminerend. Daarvoor hadden ze ook een goeie uitleg.

"Jood wordt door de supporters van R. Antwerp FC gebruikt als een geuzennaam voor zichzelf. Het liedje dat door de supporters van KFCO Beerschot Wilrijk wordt gezongen is op hen bedoeld en heeft niet de intentie om te discrimineren of aan te zetten tot geweld", noteerde GvA.

Het lied kan vanaf nu dus niet meer als discriminerend beschouwd worden. "We hebben de vrijspraak gevraagd en ik ben blij dat men ons juridisch heeft gevolgd", aldus bestuurslid Walter Damen. "De geschillencommissie heeft ingezien dat het een geuzennaam van en voor Antwerpsupporters betreft en waardeert de vrije meningsuiting. Het voornaamste doel is bereikt. En dat is dat onze supporters niet discrimineren of racistisch zijn."

Dat wil niet zeggen dat Beerschot Wilrijk de fans nu de vrije hand geeft. "Voor KFCO Beerschot Wilrijk is het duidelijk dat kwetsende gezangen en wangedrag niet thuishoort in een voetbalstadion. Onze houding, dat we dit niet tolereren, blijft dezelfde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties