? Gent en Genk allebei naar Polen: wat u moet weten over de Europese tegenstanders, spelers om naar uit te kijken en waan-zin-nige fans

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 2 reacties
? Gent en Genk allebei naar Polen: wat u moet weten over de Europese tegenstanders, spelers om naar uit te kijken en waan-zin-nige fans

Donderdagavond konden AA Gent en KRC Genk hun tegenstander voor de derde voorronde in de Europa League al een eerste keer scouten. Beide clubs moeten de verplaatsing maken naar Polen, respectievelijk tegen Jagiellonia Bialystok en Lech Poznan. Hoog tijd voor een korte voorstelling.

AA Gent - Jagiellonia Bialystok

De Poolse competitie is nog maar twee speeldagen ver, dus is het interessanter om er de resultaten van vorig seizoen eens bij te nemen. Jagiellonia Bialystok is een vrij onbekende club, maar zeker wel één om rekening mee te houden, want vorig seizoen was het vicekampioen op amper drie puntjes van kampioen Legia Warschau.

Het wordt voor AA Gent kwestie om deze ploeg vooral niet te onderschatten. De Buffalo's maakten die fout al eens in de Europese voorrondes tegen het kleine Altach en iedereen weet hoe dat afgelopen is.

Spelers om naar uit te kijken: 

De Buffalo's zullen hun handen vol hebben met Przemyslaw Frankowski. De polyvalente aanvaller kan zowel op beide flanken als in de punt uit de voeten en is vooral razendsnel. De Gentse aanvallers zullen dan weer stuiten op Ivan Runje, een granieten blok in het hart van de verdediging.

KRC Genk - Lech Poznan

Net onder Jagiellonia eindigde Lech Poznan op de derde plaats. De iets bekendere club - mede door ex-speler Roberto Lewandowski - begon bovendien uitstekend aan dit seizoen: het won zijn eerste twee competitiematchen en knokte zich al door twee voorrondes om hier te geraken.

Hoe dan ook zal het een ander beestje worden voor Genk, want Fola Esch kon je eigenlijk nauwelijks een tegenstander noemen.

Spelers om naar uit te kijken: 

Het grootste gevaar is zonder twijfel Christian Gytkjaer, die vorig seizoen ruim clubtopschutter was met 21 goals in 42 wedstrijden. Ook dit seizoen is de Deense spits in topvorm, want in de vorige ronde scoorde hij nog een hattrick. Darko Jevtic wordt als de tien en draaischijf van de ploeg ook eentje om best zo veel mogelijk aan banden te leggen.

Opvallend: aangezien beide clubs in de Poolse Ekstraklasa uitkomen, kunnen we ook de onderlinge resultaten eens bekijken. De laatste ontmoeting was in de play-offs en toen won Jagiellonia met 0-2, in de reguliere competitie haalde Poznan dan weer verschroeiend uit met 5-1 en werd het een keertje 1-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties