Refaelov moet scoringsvermogen van Antwerp opkrikken: "Bölöni ziet mij als de draaischijf"
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 10 reacties

Lior Refaelov verklaart zijn rol onder Laszlo Bölöni bij Antwerp

Refaelov moet scoringsvermogen van Antwerp opkrikken: "Bölöni ziet mij als de draaischijf"
Foto: © photonews

Antwerp staat tegenwoordig als een huis in verdedigend opzicht (2 tegengoals), maar aanvallend wil het voorlopig nog niet echt lukken (5 goals). Gaat de inbreng van zomeraankoop Lior Refaelov het tij keren?

Refaelov geeft in Het Laatste Nieuws aan welke rol hij zal spelen bij Antwerp. "Een centrale rol. De meest vooruitgeschoven middenvelder in de meeste gevallen, maar ik kan ook een rijtje lager spelen als we van systeem veranderen. In uitzonderlijke gevallen kan ik ook vanop de flank naar binnen komen. Maar Bölöni wil me toch vooral als draaischijf op het middenveld uitspelen."

Vanuit de opbouw kansen creëren is mijn sterkte

Over het gebrek aan scoringsvermogen maakt hij zich niet te veel zorgen. "Ik moet vanuit de opbouw zorgen dat we voldoende kansen creëren, daar ligt mijn sterkte. We hebben de spelers en we hebben de kwaliteiten om te scoren. We maken snel progressie op training." En hij doet nog een vaststelling.

"Op training valt het op dat deze ploeg tactisch sterk genoeg is om in verschillende formaties te spelen", weet Refaelov. "4-4-2, 3-5-2, in de oefenwedstrijd tegen Vitesse speelden we ook 4-3-3. Veel flexibiliteit is goed, zo blijf je onvoorspelbaar voor de tegenstander."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties