Vier jonge gasten Anderlecht bevinden zich tussen hangen en wurgen: amper matchen gespeeld
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 12 reacties

Delcroix, Kayembe, Lokonga en Dante komen nog amper aan spelen toe

Vier jonge gasten Anderlecht bevinden zich tussen hangen en wurgen: amper matchen gespeeld

Anderlecht heeft ook wat problemen. Paars-wit zit met een hele hoop jonge spelers in zijn A-kern, sommigen daarvan depanneerden vorig seizoen toen de nood het hoogst was. Maar nu? Waar gaan ze nog spelen?

"De jeugd gaat nog genoeg kansen krijgen", zei Marc Coucke zondag na de match tegen Standard. Voor een Francis Amuzu, Alexis Saelemaekers en Sebastiaan Bornauw geldt die uitspraak zeker. Maar wat met Edo Kayembe, Sambi Lokonga, Hannes Delcroix en Karim Dante? Twee verdedigers en twee middenvelders... En laat Hein Vanhaezebrouck net daar genoeg rondlopen hebben.

Kayembe en Lokonga speelden maandagavond nog mee met de beloften, maar dat is slechts sporadisch. Voor Kayembe was het al weken geleden dat hij nog een match speelde. Lokonga en Delcroix komen nog in aanmerking voor de Youth League, de anderen niet. 

Niet uitgeleend

Delcroix en Dante gaan bij de A-ploeg de concurrentiestrijd met Vranjes, Sanneh, Lawrence, Milic en Bornauw niet winnen. Er is zelfs al geen sprake meer van hen op het wedstrijdblad. Lokonga en Kayembe hebben Makarenko, Kums, Trebel, Musona en Saief voor zich. Dan weet je dat het moeilijk wordt...

Sambi Lokonga, vorig seizoen nog "quasi basisspeler" na de winterstop.

Het grote probleem is dat men tijdens de zomermercato niet echt geneigd was om die jongens uit te lenen. Het was ook lang onduidelijk of Anderlecht zijn verdedigende versterking ging kunnen halen en of Kums snel fit zou geraken. Maar er kwamen er dus nog twee en Kums is fit. Maar deze jongens moeten wel spelen...

Het zal wel wachten worden tot de wintermercato, maar dan moet er toch een oplossing gevonden worden. Want elke maand één match spelen, daar word je ook niet echt een betere voetballer door.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties