Top&Flop Limburgse meesterbreinen, een Noorse linksachter, fantastische fans VS Oost-Vlaamse crisis bij Gent & Lokeren, plan Leko faalt (voor een keer)

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Limburgse meesterbreinen, een Noorse linksachter, fantastische fans VS Oost-Vlaamse crisis bij Gent & Lokeren, plan Leko faalt (voor een keer)
Foto: © SC

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Limburgse meesterbreinen boven

Club Brugge is niet langer leider in de Belgische competitie, leve KRC Genk. Het verloor dan wel in Europa bij Sarpsborg zijn eerste match van het seizoen (en na een lange rij van 22 matchen zonder nederlaag), maar in Gent zette het meteen orde op zaken. Zonder Trossard tikte het de Buffalo's helemaal van de mat.

Naast Philippe Clement loopt er in Limburg nóg een tactisch meesterbrein rond: Marc Brys. Hij zet met beperkte mogelijkheden knappe resultaten neer met STVV. Dankzij een 13 op 15 en een duidelijk tactisch plan staan de Kanaries in de top-6. Ze worden door velen onderschat, maar zijn écht niet slecht.

120 jaar klasse

Dat Club Brugge zijn eerste nederlaag slikte, had ook te maken met het vuur dat Michel Preud'homme in Standard had gekregen voor de topwedstrijd. De tactiek zat goed, Marin, Carcela en Cavanda dartelden als nooit tevoren.

En de tifo vooraf? Die was waarlijk prachtig. De Rouches vierden hun 120-jarig bestaan, waarmee ze een van de oudste teams in België zijn. Of het indrukwekkend was? Wel degelijk wel. Straf werk van de sfeergroepen. 

Simen Kristiansen Juklerod

We hebben het door de band genomen wel voor Scandinaven in de Belgische competitie. Vorig jaar konden we nog onder meer genieten van Lukas Lerager bij Zulte Waregem, dit seizoen valt ons oog toch vooral op Simen Juklerod.

De linksachter van Antwerp zorgde alweer voor twee assists en is daarmee in offensief opzicht stilaan een van de meest belangrijke verdedigers, maar de Noor vergeet ook allerminst zijn defensief werk en is daarmee uitgegroeid tot een bijzonder belangrijke pion bij The Great Old. 

FLOP

Het Gentse plan

KAA Gent had een plan van aanpak tegen KRC Genk. Alleen zagen we daar niets van op het veld terug. "Ik denk dat we momenteel wel andere problemen hebben", gaf Birger Verstraete aan over de kinderlijke tegendoelpunten.

Het is crisis in en rond de Ghelamco Arena, de positie van Yves Vanderhaeghe staat eens te meer zwaar onder druk. Al lijkt ons dat ook een nieuwe coach dit niet zomaar meteen zal kunnen rechttrekken, het mangelt simpelweg aan kwaliteit bij een doodziek Gent.

Het Brugse plan

In Madrid kwam Club Brugge met een duidelijk plan naar voren en iedereen weet dat je daar kan verliezen. Net zoals je ook in de Vurige Stede tegen een uitgekookt Standard wel eens kan verliezen. Crisis is het zeker niet bij blauw-zwart, want het team liet al heel veel goede dingen zien.

Maar tegen Standard kwam het plan er helemaal niet uit. Er kwam maar geen échte reactie op het zwierig spel van de Rouches en de sterkhouders en/of mannen in vorm (Vanaken, Vormer, Wesley, Danjuma, ...) gaven minder thuis dan altijd. 

Arm Lokeren

Bij Zulte Waregem - proficiat ook aan de supporters, die zelfs na de 0 op 21 hun spelers bedankten voor de strijd tegen Anderlecht - waren er lichte tekenen van beterschap, bij Moeskroen was het voetbal al bij al ook nog zo slecht niet.

En ook het eerste halfuur van Sporting Lokeren deed het beste vermoeden, maar daarna zakte alles als een pudding in elkaar. Er zal iets moeten gaan gebeuren in het Waasland of het dreigt een bijzonder lastig en triest seizoen te gaan worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties