57-jarige Diego Maradona moet onder het mes: "De enige oplossing voor hem"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
57-jarige Diego Maradona moet onder het mes: "De enige oplossing voor hem"
Foto: © photonews

Het gaat niet goed met de knieën van Diego Armando Maradona. De man die Argentinië op het WK van 1986 wereldkampioen maakte, kampt met vergevorderde artrose in beide knieën. Een operatie is onvermijdelijk.

Maradona wordt binnen 10 dagen 58 jaar, maar met de knieën van de voormalige dribbelaar gaat het niet goed. Maradona moet onder het mes en krijgt een prothese in beide knieën. "In juni is Diego bij mij gekomen", vertelt zijn dokter German Ochoa. "Ik heb hem behandeld zodat hij toch naar het WK in Rusland kon."

Operatie noodzakelijk

"Maar Diego heeft een vergevorderde vorm van artrose in zijn beide knieën. Prothesen zijn noodzakelijk, ook al is hij nog erg jong. Het is de enige oplossing voor hem", zegt zijn persoonlijke dokter. 

Maradona, één van de beste voetballers ooit op de aardbol, is tegenwoordig trainer van het Mexicaanse Dorados. Maar op videobeelden werd al pijnlijk duidelijk hoe moeilijk de Argentijn het heeft om uit de voeten te kunnen. Een operatie moet dus soelaas bieden. "Op de dag dat ik niet meer verder kan door mijn knieën, stop ik als trainer", liet 'pluimpje' recent nog weten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties