Ongelukkige Verstraete na rood tegen Anderlecht: "Als ik dit expres doe, ben ik een domme kloot"

Bart Ver Elst Sander De Graeve
Bart Ver Elst en Sander De Graeve vanuit Anderlecht
| 38 reacties
Ongelukkige Verstraete na rood tegen Anderlecht: "Als ik dit expres doe, ben ik een domme kloot"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Birger Verstraete speelde een hoofdrol in de topper tussen Anderlecht en Gent, weliswaar in een negatieve rol. Nog voor de pauze pakte de Gent-middenvelder rood na tussenkomst van de VAR. "Ik hoop dat de VAR de lijn dit seizoen doortrekt", reageerde Verstraete.

Verstraete kwam te laat en ging vol door op de enkel van Dauda. Het verdict was rood. "Ik wist het op het moment zelf. Dit is een terechte beslissing. Hier moet ik niet flauw over doen", aldus Verstraete na afloop. "Voor mij is het een rode kaart. Ik hoop wel dat de VAR de lijn dit seizoen doortrekt. De rode kaart was terecht, maar het was absoluut de bedoeling niet."

'Ik voelde het meteen'

"Ik voelde het ook meteen en ik ben mij onmiddellijk gaan verontschuldigen", vervolgde de middenvelder, die zijn ploeg na de pauze nog enkele mooie kansen zag versieren. "Moest ik het expres hebben gedaan, dan ben ik een domme kloot. Zeker omdat de VAR er is. Ik miste de bal en had de enkel mee."

"Ik hoorde dat er na mijn uitsluiting nog kansen waren met 10 man. Ook na de pauze kregen we nog goede kansen tegen niet het sterkste Anderlecht. Jammer", vond Verstraete. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties