Antwerp klaar voor een titelstrijd? Niet meteen, want zo verhouden de teams uit de top-6 zich momenteel tegenover elkaar, met verrassing

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 16 reacties
Antwerp klaar voor een titelstrijd? Niet meteen, want zo verhouden de teams uit de top-6 zich momenteel tegenover elkaar, met verrassing

De strijd om play-off 1 is volop losgebarsten, maar binnen bepaalde kringen wordt al verder gedroomd dan dat. Zo zien velen in Antwerp dé kanshebber op Europees voetbal en wie weet zelfs een titel. Maar hoe doen ze het tegen de voorlopige toppers?

Als we de resultaten van Antwerp onder de loep nemen, valt vooral op dat ze het goed doen tegen de ploegen uit de rechterkolom. Tegen de teams die momenteel play-off 1 zouden spelen (Genk, Club Brugge, Anderlecht, STVV en AA Gent) kon The Great Old nog niet winnen.

Met 4 op 21 speelden ze vier keer gelijk en verloren ze drie keer, toevallig drie keer tegen de teams uit Limburg. Ook Anderlecht doet niet veel beter met 5 op 21, AA Gent doet zelfs nog slechter met 2 op 18 voorlopig.

Uiteraard zijn er nog flink wat onderlinge duels tussen de toppers én bovendien kan de top-6 natuurlijk ook nog wijzigen, maar het is toch wel opvallend dat er drie teams opvallend minder presteren dan de drie andere ploegen.

KRC Genk, STVV en Club Brugge verloren nog geen enkele wedstrijd tegen de teams uit de top-6. Procentueel doet Genk het momenteel het beste, al is het verschil met STVV bijzonder klein. Zij zijn tegen de toppers voorlopig dé verrassing en pakten al de meeste punten.

STVV 15 op 21
Genk 14 op 18
Club Brugge 9 op 15
Anderlecht 5 op 21
Antwerp 4 op 21
Gent 2 op 18

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties