Top&Flop Genkse titeldroom, Stayense PO1-droom en Lokerse hoop vs planten van vlaggen, voor geld danst de beer en 'toppers'

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties
Genkse titeldroom, Stayense PO1-droom en Lokerse hoop vs planten van vlaggen, voor geld danst de beer en 'toppers'
Foto: © photonews - Ontwerp Steffen Cauberghs

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Genkse titeldromen

25 speeldagen zijn er achter de rug, waarmee ook de helft van de te verdienen punten (inclusief halvering) ondertussen zijn verdiend. En Genk staat er dan toch wel knap voor, met een ruime voorsprong vooralsnog tot gevolg. 

Toonbeeld van de overwinning tegen Standard op vrijdagavond was de alweer bijzonder sterke Joakim Maehle, die zich eens te meer heeft opgeworpen als een sterkhouder bij de Limburgers. Die gaat ook miljoenen opleveren voor de Limburgers als hij ooit vertrekt.

Play-off 1-dromen

Fris en fruitig en met de nodige Japanse inbreng. Dat is het codewoord op Stayen de laatste maanden. Ook de laatste nieuwkomer liet meteen van zich horen en zien.

Door het puntenverlies van Gent en Anderlecht heeft STVV plots vier punten meer dan zijn rechtstreekse concurrenten voor play-off 1. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg mag er misschien toch nog gedroomd worden?

Anti-degradatiedromen

Op Daknam kan er dan toch nog gelachen worden. Na de problemen met Mujangi Bia en de uitzichtloze situatie in de competitie leek het stilaan al over en out voor Sporting Lokeren, maar zie ...

Tegen Antwerp wisten de Waaslanders de rug te rechten en met een knappe prestatie en dito driepunter mogen ze opnieuw op hoop leven. De kloof blijft weliswaar vijf punten, in het voetbal weet je maar nooit.

FLOP

Stratego

We spelen een spel deze namiddag, moeten ze op Jan Breydel gedacht hebben na de derby tussen Cercle en Club. De vlag werd geplant, de reactie was er meteen. 

Mens-erger-je-niet had het kunnen worden, maar het werd een stevig potje Stratego. Totaal overbodig na een matige prestatie van blauw-zwart, alweer.

Stratego (bis)

Maakt er ook een potje van: Alejandro Pozuelo, door te dreigen met contractbreuk. In januari de fans warm maken voor de titel, een maand later het grote geld willen volgen naar Canada: het oogt niet zo mooi.

Op zich begrijpen we natuurlijk wel dat geld belangrijk is in een carrière, maar wij zouden toch liever de titel pakken in België dan naar pakweg Canada te trekken - al is de MLS ook geen smurfencompetitie.

'Toppers'

Net als Club Brugge verloren ook Anderlecht, Gent en Antwerp opnieuw punten. Paars-wit raakte nauwelijks aan kansen tegen Zulte Waregem, Gent ging in eigen huis de boot in tegen reuzendoder Moeskroen en Antwerp was onherkenbaar in Lokeren.

Het maakt de competitie er eentje van weinig hoogtepunten vooralsnog. We kunnen maar op beterschap hopen richting de play-offs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties