Onderschat en ondergewaardeerd: Yatabaré is een enorm belangrijke schakel op het Antwerp-middenveld
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties

Yatabaré is niet de meest verfijnde voetballer, hij is wel bijzonder nuttig voor Antwerp

Onderschat en ondergewaardeerd: Yatabaré is een enorm belangrijke schakel op het Antwerp-middenveld

Sambou Yatabaré is niet de Antwerp-speler die wekelijks de samenvattingen haalt met goals en mooie acties. Toch is hij van onschatbare waarde in het elftal van Bölöni.

"Ik kan heus meer dan duels winnen en lopen", zegt Yatabaré in Het Nieuwsblad. De Malinese international is een basispion van Bölöni en ook tegen Genk wordt hij bij de startende elf verwacht.

"Ik krijg richtlijnen van de coach en mijn rol in de ploeg is als een soort waterdrager. Als ik me daar niet aan hou dan zal de ploeg ook niet draaien. Ik voel me dan ook goed in mijn huidige rol. En ik speel niet voor applaus, ik speel voor de coach."

Applaus

De club krijgt bovendien kritiek dat er te vaak gefocust wordt op de fysieke en niet op de attractieve component van het spelletje. Door Yatabaré op te stellen zal daar niet snel iets aan veranderen.

"Met dat soort dingen ben ik niet bezig. Iedereen heeft andere ogen, iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Maar de mensen zien niet hoeveel kilometers Faris en ik afleggen. Ze zullen evenmin applaudisseren of 'bravo' roepen bij elke bal die ik afpak. Maakt me ook niet uit, hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties