Kampt Antwerp met Limburgcomplex? Cijfers sinds terugkeer naar 1A onder de loep

Sam Suttels
Sam Suttels
| 1 reacties

Antwerp deed gisterenavond een goede zaak in de strijd om play-off 1. Op bezoek bij leider Genk stond er na 90 minuten 0-0 op het scorebord. Een knap resultaat, zeker als je kijkt naar de statistieken van The Great Old tegen de Limburgse ploegen sinds de terugkeer naar eerste klasse vorig seizoen.

Eerste punt in vier wedstrijden tegen Genk

Het gelijkspel in de Luminus Arena is het eerste punt in vier wedstrijden voor de Antwerpenaren tegen KRC. In de heenmatch van dit seizoen gaven ze een comfortabele 2-0 voorsprong op de Bosuil uit handen en Genk ging na rust erop en erover met 2-4. Vorig seizoen werd er twee keer verloren: met een spectaculaire 3-5 in eigen huis en met een zware 4-0 op verplaatsing.

Vier nederlagen op rij tegen STVV

De eerste twee wedstrijden na de terugkeer pakte Antwerp 4/6 tegen STVV na een 1-1 gelijkspel thuis en een ruime 0-3 zege op Stayen. Nadien moesten ze vier keer het onderspit delven tegen De Kanaries. In play-off 2 werd het 4-0 en 1-2, in de reguliere competitie van dit jaar 2-0 en 1-3.

Beterschap in play-off 1?

In vier matchen tegen Genk en zes matchen tegen STVV behaalde Antwerp dus maar een overwinning en twee draws, met een magere 5/30 als resultaat.

Uiteindelijk zal deze statistiek rood en wit niet veel deren. Waar ze vorig seizoen in extremis play-off 1 misliepen, zijn ze nu met nog drie speeldagen te gaan goed op weg om het dit jaar wel te flikken. Daarin krijgt het naar alle waarschijnlijkheid wel opnieuw af te rekenen met zijn twee Limburgse kwelduivels...