Zulj verklaart zijn keuze van Anderlecht boven de Serie A en zijn speciale band met Ivan Santini
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties

Peter Zulj had deze winter meerdere opties en ging voor Anderlecht

Zulj verklaart zijn keuze van Anderlecht boven de Serie A en zijn speciale band met Ivan Santini
Foto: © photonews

Peter Zulj was een van de drie winterversterkingen van Anderlecht. Ondanks het feit dat paars-wit niet de enige ploeg was die naar zijn diensten hengelde koos hij toch voor een transfer naar ons land.

In Sport/Voetbalmagazine legt Peter Zulj uit waarom hij wel naar Anderlecht trok en niet naar Empoli in de Italiaanse eerste klasse. "Anderlecht was voor mij de meest evidente optie", zei de Oostenrijker in het weekblad. "De reputatie van de club, het stadion en de trainingsfaciliteiten hebben de doorslag gegeven. En ik kan me in België beter in de kijker spelen dan in Italië."

Want die drie factoren spraken hem bij Empoli toch minder aan. "Het stadion zag er afgetakeld uit en het trainingscentrum was ondanks een lichte opknapbeurt toe aan een totale vernieuwing. De tijd is er stil blijven staan. De dag erop heb ik Anderlecht bezocht en qua feeling zat het goed."

Toen hij bij paars-wit arriveerde kwam hij meteen een oude bekende tegen. Onverwacht, zo bleek. "Ik zag Ivan Santini op mijn eerste werkdag in de kleedkamer zitten en ik herkende hem direct. Dat was best een grappig moment."

Het tweetal leerde elkaar kennen in de jeugdreeksen van Red Bull Salzburg. "We kwamen goed met elkaar overeen. Onze Kroatische achtergrond speelde zeker een rol. We trokken elke dag met elkaar op en ik kan mij herinneren dat we vaak aan de pooltafel te vinden waren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties