Van Meir ziet dat het leeft bij Antwerp: "Niemand in play-off 1 is al op voorhand klaar met hen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 15 reacties

Eric Van Meir laat zijn licht schijnen over de rol van Antwerp in play-off 1

Van Meir ziet dat het leeft bij Antwerp: "Niemand in play-off 1 is al op voorhand klaar met hen"

Antwerp staat nu al, twee seizoenen na de promotie, in play-off 1 en dat is een prestatie om 'u' tegen te zeggen. Tijdens de reguliere competitie pakten de Sinjoren slechts één keer de volle buit tegen een PO1-team en dus we vroegen aan Eric Van Meir wat de rol van RAFC in de eindronde ging zijn.

“Ik vind het bijzonder knap dat Antwerp nu al, in hun tweede seizoen in eerste klasse, zich voor play-off 1 heeft kunnen plaatsen. Ik had echt niet gedacht dat ze zo snel een stabiele club zouden worden. Het leeft echt hard", aldus Van Meir.

De club met stamnummer 1 kwalificeerde zich als derde voor play-off 1, maar zit misschien toch wel in een vormdipje. Van de vijf laatste matchen werden er drie verloren en slechts eentje gewonnen. En als je het over de gehele competitie bekijkt heeft Antwerp maar tegen één topploeg de volle buit kunnen pakken en dat was tegen Standard. De puntenoogst kwam dus vooral na zeges tegen ‘de kleintjes’.

Benieuwd naar Govea

Je zou je dus kunnen afvragen of Antwerp wel iets kan betekenen in de play-offs. “Zeker! Niemand, ik herhaal, niemand is op voorhand gewonnen tegen dit Antwerp. Het klopt dat ze enkel van Standard wisten te winnen, dus veel zal nu afhangen van de mindset van de club. Elke week tegen een topploeg spelen is toch wat je wil als voetballer.”

Vorig jaar ging de puntenoogst naar beneden toen het fysieke spel van de troepen van Bölöni zijn tol begon te eisen. Dat zal niet opnieuw gebeuren denkt Van Meir. “Ze weten hoe ze een match op slot kunnen gooien, ze zijn heel atletisch… En Bolat staat natuurlijk niet voor niets op een in dat clean sheet klassement, samen met Vukovic weliswaar.”

“Daarnaast hebben ze nu ook een bredere kern. Als je Owusu al vaak op de bank moet houden weet je genoeg. Refaelov was een schot in de roos en ook Govea vond ik een goeie transfer. Daar ben ik wel benieuwd naar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties