Harde woorden van Santini: "Als ik de voorzitter was, hield ik enkel de jongens op wie we echt konden rekenen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 17 reacties

Ivan Santini ziet ook dat Anderlecht een grote kuis nodig heeft

Harde woorden van Santini: "Als ik de voorzitter was, hield ik enkel de jongens op wie we echt konden rekenen"

De spelers van Anderlecht beseffen zelf ook wel dat ze zwaar onder de verwachtingen zijn gebleven. Ivan Santini is trouwens de eerste om aan zelfkritiek te doen. Al zorgen de fans ook wel al voor genoeg kritiek: "Ik weet dat ik beter kan, maar soms kreeg ik ook geen enkele bal..."

Dat is een feit, Santini zoekt voor de rest ook geen excuses. "We hebben nooit een ploeg gevormd", zegt Santini in Le Soir. "Wat we moeten doen om zulk een nachtmerrie niet meer te bleven? Als ik de voorzitter was, hield ik enkel de jongens op wie we echt konden rekenen en voegde ik er de kwaliteit aan toe die we nodig hebben."

Harde woorden en dan spreekt hij niet enkel uit zelfbehoud. "We moeten een nieuwe aanvaller hebben. Het is niet normaal dat een club zoals Anderlecht enkel Dimata en mezelf heeft als nummer negens."

Over zijn eigen seizoen is hij - ondanks zijn 15 doelpunten - niet tevreden. "Maar je moet ook toegeven dat ik sommige matchen geen enkele goeie bal heb gekregen. We creëerden nul kansen soms. Buiten Yari is er geen enkele Anderlecht-speler die blij mag zijn met zijn seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties