Mbokani versus Osimhen: welke krachtpatser beukt de poort naar Europa open?
Clint Vens
| 26 reacties

Mbokani versus Osimhen: wie beukt de poort naar Europa open?

Mbokani versus Osimhen: welke krachtpatser beukt de poort naar Europa open?
Foto: © photonews

Zondag staat de finale van de play-offs op het menu en na zijn krachttoer tegen Kortrijk zijn alle ogen gericht op Victor Osimhen om de Zebra's Europa in te galopperen. Aan Antwerpse zijde loopt er in de persoon van Mbokani ééntje rond die even cruciaal is voor zijn team.

Dieumerci Mbokani is het speerpunt van het team van Lazlo Bölöni. De Congolees zijn statistieken spreken boekdelen: 12 goals en 9 assists in 32 wedstrijden over alle competities heen. Belangrijker dan de naakte cijfers is de gigantische impact dat de ex-Mauve vertolkt op het spel van 'The Great Old'. 

'Old but gold, at the Great Old'

Mbokani telt al 33 lentes, maar de tijd lijkt geen vat te hebben op de topspits. Toegegeven, de explosiviteit en pure snelheid lijken wat afgebot, maar dat compenseert hij ruimschoots met een slimme positionering en tonnen ervaring.

Als aanspeelpunt is hij cruciaal. De Congolees is nauwelijks van de bal te zetten met zijn imposante lijf waardoor vrijbuiters als Refaelov en Lamkel Zé gezwind kunnen opschuiven. Het fysieke spel onder Laszlo Bölöni past hem bovendien als een Italiaans maatpak. 

Mbokani voelt zich naar eigen zeggen in de vorm van zijn leven en dat zal nodig zijn om Charleroi over de knie te leggen. Daar loopt met Victor Osimhen misschien wel de verbeterde versie (ja, nu al) van de Congolees rond. 

Mbokani 2.0

'De man van 15 miljoen' kopte Het Nieuwblad vrijdagmorgen. De steile opgang van de Nigeriaan is zeer opmerkelijk te noemen. Vorige zomer nog medisch afgekeurd bij Zulte Waregem en Club Brugge en nu met dikke markering aangeduid in scoutingslijstjes van menig topclub. 

Zijn fabelachtige tweeklapper tegen Kortrijk - bij zijn eerste doelpunt suisde het leer met een snelheid van 139 km per uur tegen de touwen- bracht hem nu pas echt in de spotlights, waar hij gedurende het seizoen eerder wat in de schaduw vertoefde van andere monstertalenten als Verschaeren, Vanheusden, Wesley en Berge. 

Vergis je echter niet, Osimhen hoort in dezelfde categorie thuis. In Charleroi beseffen ze al lang dat ze goud in handen hebben. Atletisch vermogen, snelheid, torinstinct en een degelijke technische bagage: Osimhen is een totaalpakket en dat op 20-jarige leeftijd. 

Antwerp versus Charleroi wordt dus vooral een strijd tussen Mbokani en Osimhen. Het wordt uitkijken naar hoe de jonge Nigeriaan de fysieke veldslag met strijders als Van Damme en Arslaganic gaat verteren. 15 miljoen? Aan hem om te tonen dat hij het waard is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties