Verdediging Veljkovic maakt het kort: "We hebben de indruk dat men niet goed begrijpt wat spijtoptant inhoudt"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 8 reacties

De verdediging van Dejan Veljkovic blijft aanhalen dat hun cliënt niet alles mag vertellen

Verdediging Veljkovic maakt het kort: "We hebben de indruk dat men niet goed begrijpt wat spijtoptant inhoudt"
Foto: © photonews

Ook Dejan Veljkovic - of zijn advocaat in dit geval - moest zich komen verdedigen voor het BAS. Maar meester Kris Luyckx stuurde zijn collega Bart Verbelen deze keer. Ook omdat ze niet veel te vertellen hadden. Of zoals ze het zelf zeggen: niet mogen vertellen.

Veljkovic is spijtoptant voor het federaal parket, maar niet voor de bondsinstanties. Toch dwingt zijn statuut hem te zwijgen tegen de onderzoekscoördinator. "We blijven bij ons standpunt, maar de Geschillencommissie heeft verkeerd geoordeeld over het statuut van spijtoptant. We hebben de indruk dat men niet goed begrijpt wat dat inhoudt", aldus advocaat Verbelen.

"Wij hebben een memorandum met het federaal parket. Zijn verklaringen uit het strafdossier werden niet vrijgegeven, want het gerechtelijk onderzoek zou daarmee in gevaar gebracht worden. Dat Veljkovic zijn statuut van spijtoptant niet in gevaar mocht brengen, wordt onvoldoende geargumenteerd door de Geschillencommissie."

Veljkovic kan dan ook een verdere info geven. "Het is voor hem onmogelijk om inhoudelijke verklaringen af te leggen, hoe graag hij dat ook wil. En die zouden een ander licht kunnen laten schijnen op bepaalde aspecten van het dossier. De stukken die men nu heeft, geven geen volledig zicht op het dossier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties