'Mechelen legt zich neer bij verbod Europees voetbal zodat ticket naar andere Belgische club kan gaan'
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 151 reacties

KV Mechelen besliste zich niet te verdedigen tegenover de UEFA 'in het belang van het Belgische voetbal'

'Mechelen legt zich neer bij verbod Europees voetbal zodat ticket naar andere Belgische club kan gaan'

KV Mechelen heeft via de clubsite laten weten dat het zich neerlegt bij het verbod op Europees voetbal. Dat is erg goed nieuws voor onder meer AA Gent.

Malinwa mocht zich nog verdedigen voor de tuchtcommissie van de UEFA, maar had daar sowieso niet veel kans om alsnog gelijk te krijgen.

“KV Mechelen heeft beslist zich niet te verdedigen bij de  UEFA  gezien de grote belangen voor het Belgische voetbal”, staat te lezen op de clubsite.

“De club betwist de beslissing van het BAS dat KVM schuldig is aan matchfixing. Daar blijven we heel duidelijk in: KV Mechelen heeft geen wedstrijd vervalst”, aldus advocaat Thomas Declerck. “We konden voor de UEFA gaan pleiten, maar dat zou de beslissing over het vijfde Europese ticket voor België uitstellen. We gaan dat niet doen ondanks het feit dat de club de wedstrijdvervalsing betwist.”

Door de beslissing van Mechelen wordt de kans heel wat groter dat het Europese ticket van KVM wordt doorgeschoven naar Standard, dat Antwerp de plaats van Standard inneemt in de voorronde van de Europa League en Gent volgende week donderdag Europees speelt tegen Viitorul.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties