Drie ploegen die al iets verder staan dan al de rest: "En dan hebben we nog niet de beste Vanaken gezien"

Drie ploegen die al iets verder staan dan al de rest: "En dan hebben we nog niet de beste Vanaken gezien"
Foto: © photonews

Eén speeldag ver en alle ploegen zitten nog in hun experimentele fase. Maar er zijn er wel twee die meteen al iets verder stonden dan de rest. Club Brugge, Genk en Antwerp bouwden voort op de ploeg van vorig seizoen. "Club vond ik het meest klaar", aldus Eddy Snelders.

Club Brugge heeft de as van de ploeg dan ook weer kunnen behouden en heeft vooraan met David Okereke een vervanger voor Wesley gevonden. "Maar 't is wel een heel ander type hé", vindt Snelders. "Hij is meer de man van de loopacties, hij heeft niet die power van Wesley. Maar hij deed het goed, nu afwachten of hij dat in de koude wintermaanden ook gaat kunnen brengen."

"Maar Club was wel klaar. Ze komen achter, maar wilden dan snel laten zien dat ze een klasse of twee sterker waren. En dan hebben we nog niet de beste Vanaken gezien. Met twee goals en een assist was hij natuurlijk goed, maar hij was nog niet zo in het spel betrokken als vorig seizoen."

Ik schat Kortrijk hoger in dan Waasland-Beveren en Oostende

Ook de landskampioen won zijn match tegen Kortrijk, al was het met de nodige moeite. "Dat was een opsteker voor Felice Mazzu. Het is niet makkelijk om na Clement te komen, maar hij zette toch een goed systeem neer. Ze hadden het moeilijk ja, maar ik schat Kortrijk toch hoger in dan Waasland-Beveren en KV Oostende", aldus Snelders.

En Antwerp? Die gingen vlot over Eupen. "Ik kan Eupen wel nog maar moeilijk inschatten, maar je ziet dat die ploeg gerodeerd is. Met Ivo Rodrigues hebben ze ook nog iets meer voetballend vermogen nu in de basis. We zullen zien of Lamkel Ze nog terugkeert en of Bölöni dat gaat veranderen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties