Interview Biset heeft meer dan redenen genoeg om blij te zijn dat BAS promotie van KV Mechelen niet tegenhield

Biset gunt KVM-supporters promotie en ziet zelf mogelijkheid om meer punten te pakken

Biset heeft meer dan redenen genoeg om blij te zijn dat BAS promotie van KV Mechelen niet tegenhield
Foto: © photonews

Vrijdagavond wordt de competitie in eerste klasse B opnieuw op gang getrapt. Met Beerschot en dus niet met KV Mechelen. Als ex-speler gunde Maxime Biset KV Mechelen de promotie wel. En wanneer we een blik richten op de statistieken, kan hij er zelf misschien ook wel beter van worden.

Biset is er zich als geen ander van bewust. "Als je het puur sportief bekijkt: we hebben tegen KVM vorig seizoen nul op twaalf gehaald, met een doelpuntensaldo van één tegen elf. Ben ik er dan rouwig om dat Mechelen in 1A gaat spelen? Neen, hoegenaamd niet, integendeel", is de verdediger van Westerlo eerlijk.

Daarnaast is er ook nog zijn eigen verleden bij de Manenblussers. "Ik kan niet anders dan blij zijn voor de supporters van Mechelen, met wie ik een bepaalde band heb. Ik ben dus niet ontevreden dat ze weer in eerste klasse A aantreden. Ook omdat ik de club destijds mee naar eerste heb gebracht. Je wilt niet dat uw werk wordt tenietgedaan. Dat geldt ook voor mijn ploegmaats van toen."

Nieuwe situatie bij veel ploegen

De promotie van KV Mechelen bleef door de uitspraak van het BAS gelden, net als de degradatie van Lokeren. "Daar moest een herstructurering op poten gezet worden. We gaan zien wat dat zal geven. De meeste ploegen moeten wel iets overwinnen of staan voor iets nieuws. Het is kijken waar dat in resulteert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties