Kompany steekt zich niet weg en reageert na teleurstellende start: "De kleuren van Anderlecht zullen opnieuw glans krijgen"
Redactie
| 16 reacties

RSC Anderlecht en Vincent Kompany verstoppen zich niet na teleurstellende start

Kompany steekt zich niet weg en reageert na teleurstellende start: "De kleuren van Anderlecht zullen opnieuw glans krijgen"

Vincent Kompany begon het seizoen met RSC Anderlecht met een povere één op zes. De speler-manager reageerde niet na het gelijkspel bij Royal Excel Mouscron, maar doet dat daags voor de komst van KV Mechelen wel.

"Het was een hard debuut", glimlacht Vincent Kompany tegenover RSCAtv. "Maar ik heb veel geleerd. En vooral: we zijn erin geslaagd om een groep te smeden zonder in te boeten aan de waarden van RSC Anderlecht en van mezelf."

Kompany beseft dat het een proces van vallen en opstaan zal worden. "Maar ik voel dat er iets speciaals op til is. Ik denk dat we momenteel met de jongste ploeg in Europa voetballen. En ik zie progressie, dominant voetbal en controle."

Ik zie progressie, dominant voetbal en controle

"Jongeren maken nu eenmaal fouten", gaat het clubicoon verder. "Net daarom hebben we ervaring toegevoegd met de komst van Samir Nasri, Michel Vlap, Kemar Roofe en anderen."

Kompany houdt geen rekening met een mislukking. "Maar ik zal ook de eerste zijn om toe te geven als het zo is. Ik voel echter dat het bestuur volledig achter mij staat. En dat geldt trouwens ook voor onze fans."

"Onze supporters willen dat de kleuren opnieuw glans krijgen. Anderlecht zal terugkeren en succesvol zijn. Om die visie te bereiken moeten we soms extreem zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat het zal lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties