Interview Roland Juhasz gelooft in zijn ex-ploegmaat, Vincent Kompany: "De wedstrijd in Genk kan een keerpunt worden"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 5 reacties

Roland Juhasz vindt Vincent Kompany de juiste keuze voor Anderlecht

Roland Juhasz gelooft in zijn ex-ploegmaat, Vincent Kompany: "De wedstrijd in Genk kan een keerpunt worden"
Foto: © photonews

7,5 jaar wis je niet uit, Anderlecht zit in het hart van Roland Juhasz. De Hongaarse verdediger volgt nog trouw elk weekend de matchen en heeft nog contact met bepaalde personen bij zijn ex-club. Hij ziet de match van vrijdag als cruciaal voor het project dat zijn ex-ploegmaat op poten wil zetten.

Juhasz vertrok bij Anderlecht omdat John van den Brom toenertijd het niet met hem zag zitten. Een afscheid in mineur voor de man die paars-wit grote diensten bewees. Maar het verminderde de liefde voor de club niet. "Ik heb enkel goeie herinneringen", vertelt hij ons na de ochtendtraining bij Videoton. "Mijn neven woonden trouwens nog in België tot vorig jaar. Ik kwam dus nog dikwijls eens terug. Met David Steegen (pr-verantwoordelijke) heb ik nog regelmatig contact."

"De club is fel veranderd het afgelopen jaar. Ik heb onlangs nog met een die hard-supporter gesproken, die me elk jaar komt bezoeken en naar matchen van Videoton komt kijken. Hij vertelde me ook dat de resultaten er nog niet zijn, maar dat het spel wel al veel beter is. Na het moeilijke jaar dat ze hadden, staan de fans dan ook nog pal achter de filosofie van Vincent."

Ik vind de keuze voor Kompany de beste die de club kon maken

Kompany, de man die hij leerde kennen als 18-jarig talent toen hij net in Anderlecht aankwam. "Ik begrijp dat de supporters achter hem staan", aldus Juhasz. "Ik was wel wat verrast dat hij het nu al overnam. Maar ik had het wel ooit verwacht."

"Ik vind het een heel goeie keuze van de club, de beste die ze konden maken. Zowel als speler als persoon is hij top. Wat hij leerde in zijn carrière kan hij nu doorgeven. Hij heeft de mentaliteit en het karakter. Toen ik bij Anderlecht had hij als tiener al invloed in de kleedkamer."

De fans moeten nu het team beschermen

Maar de 2 op 12 is natuurlijk geen reclame. "Zijn manier van spelen vraagt tijd. Het is niet gemakkelijk om een goeie start te nemen na vorig seizoen. De fans blijven er wel achter staan en dat is belangrijk. Ze moeten het team nu beschermen. Maar voor de rust zou het goed zijn als ze vrijdag winnen. Je weet immers nooit tot wanneer dat krediet draagt."

"De wedstrijd tegen Genk kan alles veranderen. Als Anderlecht daar wint, kan de trein vertrokken zijn en zal het geloof in de nieuwe filosofie stijgen. De fans en de spelers moeten samen het probleem oplossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties