Victor Wanyama, het ontbrekende stukje van 10 miljoen euro in de puzzel van Club Brugge?

Nils Wens
| 26 reacties
Victor Wanyama, het ontbrekende stukje van 10 miljoen euro in de puzzel van Club Brugge?
Foto: © photonews

Na David Okereke (8 miljoen euro) en Simon Mignolet (7 miljoen euro) gaat Club Brugge opnieuw een grote slag slaan op de transfermarkt. De Belgische vice-kampioen zou naar verluidt 10 miljoen euro betalen voor zijn nieuwe nummer 6.

Club Brugge zou met Tottenham een overeenkomst bereikt hebben over een transfer van Victor Wanyama. Het zou over een bedrag gaan van tien miljoen euro plus bonussen. Als de deal slaagt, wordt de Keniaan de duurste inkomende transfer ooit in België.

Maar waarom is Club Brugge klaar om zijn spaarvarken te breken voor de 28-jarige middenvelder? De Belgische vice-kampioen is klaar voor het nieuwe seizoen en zal op verschillende niveaus moeten spelen. Zo is elke positie verdubbeld, op één na. Sinds het vertrek van Nakamba is Club Brugge op zoek naar een zuivere nummer 6. Wanyama kan zijn mannetje staan in de Belgische competitie en in de Europese topwedstrijden. Ze gaan hem dus zeker kunnen gebruiken.

Amrabat lijkt te vertrekken en Rits komt fysiek te kort voor deze positie, ook al doet hij het goed. De namen van Gianelli Imbula (Stoke City) en Daniel Amartey (Leicester City) werden genoemd, maar door het vizier te richten op Wanyama, lijkt de club Clement al te willen belonen voor een goede start van het seizoen en hem de middelen te willen geven om zijn ambities te verwezenlijken.

Er mag ook niet vergeten worden dat de trainer van Blauw-Zwart de verdedigende middenvelder  die hij als teamgenoot in Beerschot onder zijn hoede nam, kent en waardeert. Na twee jaar bij de ratten was de Keniaan verhuisd naar Celtic (2011-2013) voordat hij zich aansloot bij Southampton (2013-2016). Hij won al snel de Saints' Cup en werd zelfs beschouwd als een van de beste in zijn positie. Hierdoor kon hij in 2016 een transfer naar Tottenham bemachtigen. Hij was de onbetwiste starter voor de Spurs, maar verloor toen zijn plaats in Pochettino's ploeg door twee opeenvolgende blessures.

Geconfronteerd met de felle concurrentie van onder andere Tanguy Ndombele, Moussa Sissoko, Harry Winks en Eric Dier, zat Wanyama tijdens de eerste match op de bank tegen Aston Villa en tegen Manchester City zat hij zelfs in de tribune.

Het valt nog te bezien of de speler de nieuwe wachter van Club Brugge wil worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties