"Praet en Vanaken speelden alsof ze al 40 matchen bij de nationale ploeg achter hun naam hadden"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 44 reacties

Marc Degryse zag dat Dennis Praet het bijzonder goed deed

"Praet en Vanaken speelden alsof ze al 40 matchen bij de nationale ploeg achter hun naam hadden"
Foto: © photonews

Dennis Praet kreeg zijn kans tegen Kazachstan en greep die ook. Volgens Marc Degryse zal hij straks dichtbij een EK-selectie zitten als hij bij Leicester City ook zijn basisplaats weet af te dwingen.

Praet is op het middenveld een interessante speler, net als Hans Vanaken. "Hij brak de wedstrijd open met een geweldige assist. Maar ook voor het overige speelde hij een prima partij. Praet recupereerde ballen, was goed in de passing, verloor amper een bal. Hij is duidelijk zeer volwassen geworden door zijn passage bij Sampdoria."

"Een completere voetballer ook. Zijn prestatie was vergelijkbaar met die van Hans Vanaken tegen San Marino - ze speelden allebei alsof ze al veertig interlands achter hun naam hadden staan", aldus Degryse in HLN.

Maar de plaatsjes zijn duur. "Martínez houdt van een jongen met zijn kwaliteiten. Mentaliteit, polyvalentie, niet zeuren als hij niet speelt. Al blijft de concurrentie zeer groot. De bondscoach heeft 20, 21 zekerheden. De strijd om de resterende posities wordt bikkelhard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties