Standard wil geen remontada meer forceren zoals vorig seizoen: "We moeten geconcentreerd blijven"

Jordan Horwood
Jordan Horwood vanuit l'Académie RLD
| 0 reacties
Standard wil geen remontada meer forceren zoals vorig seizoen: "We moeten geconcentreerd blijven"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig seizoen ontving Standard Waasland-Beveren op de laatste speeldag van de reguliere competitie. De Luikenaars waren iets té ontspannen en stond net na rust 0-3 achter. Op karakter konden ze in minder dan een halfuur tijd het tij keren in hun voordeel.

Standard wint steeds meer aan maturiteit. Dat bewijzen de laatste wedstrijden op verplaatsing. Maar de Rouches zijn snel geneigd om het wat te laten hangen als het iets te makkelijk loopt. Hoewel het nu goed loopt, gaan de Rouches niet de voet van het gaspedaal laten. Of Waasland-Beveren nu voorlaatste is of niet.

"Zowel voor ons als voor het publiek is de valstrik dat we gaan geloven dat het makkelijk zal worden. Niet te vergeten: het is een zeer georganiseerde ploeg", zegt Zinho Vanheusden. "De wedstrijd vorig seizoen was daar het perfecte voorbeeld van. Als we wat met gemakzucht spelen, dan krijgen we het moeilijk. We mogen niet gefrustreerd geraken als de doelpunten niet meteen komen."

De verdediger heeft geen extra motivatie nodig om zich op te laden. "Bij Standard is er altijd druk. We moeten elke wedstrijd winnen en mijn doel is om dat ook elke keer te doen. Waasland-Beveren heeft op Mechelen een goede wedstrijd gespeeld. We moeten geconcentreerd blijven tijdens de wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties