Refs pikken apart training mee bij eersteklassers: "Zo kunnen spelers en refs elkaars leefwereld beter begrijpen"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties
Refs pikken apart training mee bij eersteklassers: "Zo kunnen spelers en refs elkaars leefwereld beter begrijpen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In november is het Referee Department met een initiatief gestart waarbij een scheidsrechter gaan meetrainen bij een profclub. "Zodat spelers, trainers en scheidsrechters elkaars leefwereld beter begrijpen."

Het is een project van scheidsrechtersbaas David Elleray en het begon met Eric Lambrechts die bij Antwerp trainde. "In de praktijk doen de scheidsrechters mee aan de fysieke oefeningen, fluiten ze een onderling wedstrijdje en lunchen ze nadien samen", lichtte Frank De Bleeckere, de adjunct van Elleray, toe bij Het Laatste Nieuws.

Geen gevaar voor neutraliteit

"Er is ook ruimte voor vragen of extra toelichting, bijvoorbeeld over de VAR", ging hij verder. Als een scheidsrechter aan tafel zit bij spelers, bestaat de kans natuurlijk dat hij zich verbonden gaat voelen bij de club. Daarom zullen refs de eerstkomende weken geen wedstrijd van de betrokken clubs leiden.

"Natuurlijk zal er ook in de toekomst nog discussie of confrontatie zijn tussen spelers en refs. Maar toen ik zelf scheidsrechter was, zocht ik ook naar bepaalde momenten om spelers en trainers beter te leren kennen", zag De Bleeckere het nut in van het initiatief.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties