Antwerp mag Europees niet op de Bosuil spelen en denkt deze keer aan ander stadion

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 46 reacties
Antwerp mag Europees niet op de Bosuil spelen en denkt deze keer aan ander stadion

De Europese plaatsen moeten nog verdeeld worden, maar hoogstwaarschijnlijk zal dat gebeuren op basis van de huidige stand. Nummers 3 en 4, Charleroi en Antwerp, hebben wel een bijkomend probleem. Want ze mogen van de Licentiecommissie niet Europees spelen op hun veld.

Club Brugge en AA Gent hebben uiteraard geen problemen, maar de Licentiecommissie vinden de stadions van Antwerp en Charleroi niet voldoen. Ze kregen wel hun Europese licentie, maar moeten uitwijken. Voor beide clubs lijkt... Leuven in aanmerking te komen. Het veld daar ligt er steeds piekfijn bij en is goedgekeurd voor internationale wedstrijden.

Charleroi mag theoretisch (het moet nog bekrachtigd worden) rechtstreeks naar de poules, Antwerp moet voorrondes spelen als... ze de bekerfinale niet winnen. Als die alsnog gespeeld wordt en The Great Old wint, dan mogen ze rechtstreeks naar de poulefases. Antwerp heeft al veel werk gedaan aan de Bosuil, maar het blijkt toch nog niet genoeg te zijn. Dit seizoen speelden ze al Europees op de Heyzel, maar nu denken ze dus toch ook aan Den Dreef.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties