Kabinet van minster Ben Weyts staat sportcompetities opnieuw toe in Vlaanderen, wel beperking wat publiek betreft
Jens Nimmegeers
| 2 reacties

Competitief sporten in Vlaanderen toegestaan en wel liefst zonder publiek

Kabinet van minster Ben Weyts staat sportcompetities opnieuw toe in Vlaanderen, wel beperking wat publiek betreft
Foto: © photonews

Er mag opnieuw competitief gesport worden in heel Vlaanderen. Het kabinet van Ben Weyts, Vlaams minister van Sport, heeft dat bekendgemaakt. Antwerps gouverneur Cathy Berx had al beslist dat ook in de provincie Antwerpen weer gesport mocht worden langs Vlaamse normen.

Dat maakt dat de regels opnieuw voor heel Vlaanderen kunnen vastgelegd worden. Die bestaan uit het feit dat indoorsporten kunnen plaatsvinden voor 100 toeschouwers en outdoorsporten voor 200 toeschouwers. Vlaamse sportpartners raden wel aan om wedstrijden te laten doorgaan zonder publiek, indien dat financieel mogelijk is, net om afgelastingen te vermijden.

Sport Vlaanderen heeft de concrete richtlijnen meegegeven. Georganiseerd sporten is toegelaten in een groep van maximum 50 personen, als er steeds een meerjarige verantwoordelijk is en mits het wassen voor en na de activiteit van de handen én van het sportmateriaal.

REGISTRATIESYSTEEM

Voorts moeten ook alle veiligheidsprotocollen worden opgevolgd. Bij sporten in niet-georganiseerd verband is er mogelijk een registratiesysteem van kracht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties