Bayat dient criticasters van antwoord: "Het heeft me al meer problemen opgeleverd dan iets anders"

Bayat dient criticasters van antwoord: "Het heeft me al meer problemen opgeleverd dan iets anders"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mehdi Bayat is voorzitter van Sporting Charleroi én van de Belgische voetbalbond. Hij krijgt dan ook regelmatig kritiek dat hij met zijn dubbele pet vooral aan eigenbelang denkt. Voor het eerst geeft hij zijn criticasters een antwoord.

Mehdi Bayat ziet die spreekwoordelijke dubbele pet zelf anders. “Niemand kan zeggen dat ik ervan geprofiteerd heb”, aldus de beleidsbepaler van Sporting Charleroi en en de KBVB in Sport/Voetbalmagazine. “Meer zelfs: het heeft me al meer problemen opgeleverd dan iets anders. Ik heb amper nog recht van spreken.”

“Ik ga een voorbeeld geven”, is Bayat op dreef. “Luciano D’Onofrio verweet me dat ik het kampioenschap vorig seizoen heb stopgezet omdat het goed was voor Charleroi. Ik wou dat zelf niet. 17 van de 24 profclubs vroegen me om ermee te stoppen. Ja, wat kan ik anders doen dat ermee stoppen?”

Ik heb amper nog recht van spreken

Mehdi Bayat

Bayat verwijst dan ook naar het mandaat dat hij gekregen heeft. “Ik vind democratische principes heel belangrijk. Ik ben verkozen voor iedere positie die ik heb. Ik kan dan ook benadrukken dat ik in geen enkele raad of vergadering iets heb doorgeduwd omdat het me beter uit zou komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties