Geen uitzondering voor het Belgisch voetbal, toch coronaboete als spelers of trainers uit rode zone niet in quarantaine gaan, tenzij ze als transfer komen

Alyssa Saliou
| 13 reacties
Geen uitzondering voor het Belgisch voetbal, toch coronaboete als spelers of trainers uit rode zone niet in quarantaine gaan, tenzij ze als transfer komen

Geen Vercauteren op de bank bij Antwerp komend weekend tijdens de match tegen KV Mechelen. De coach moet wel degelijk in quarantaine, desondanks de negatieve coronatests, want Rusland is een rode zone.

Tenzij Antwerp 10.000 euro boete wil betalen en Vercauteren zelf 750 euro, zal hij dit weekend thuis in quarantaine moeten blijven en de wedstrijd tegen KV Mechelen overslaan. Hoewel de coach voor vertrek in Rusland nog een negatieve Covid-test had afgelegd en na zijn test in België ook negatief bleek, moet hij toch in quarantaine. 

Het was viroloog Marc Van Ranst die aan de alarmbel trok op twitter. 
 

Antwerp reageerde meteen dat Vercauteren enkel op de club was om een bloedtest en nieuwe covid-test af te laten nemen en verder een online persconferentie had gehouden met de pers. Vercauteren was inderdaad ook niet aanwezig tijdens de training gisterenmiddag. 

Maar het is dus duidelijk dat spelers die uit een rode zone komen, ook eerst in quarantaine zullen moeten. Opvallend: spelers die wegens een transfer naar België komen en een negatieve test afleggen moeten niet in quarantaine. "Dit gaat dus enkel om spelers die van testomgeving naar testomgeving verhuizen”, verduidelijkt de Pro League. “Spelers die een vrije transfer maken en niet getest werden in het buitenland vallen hierbuiten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties